top of page
P1110844.jpg
Spoorbrugtrap door Danny Rumbl

Hoe illustreer je de continue spanning tussen natuur en recreatie aan de oevers van de IJssel? De Rotterdamse kunstenaar Danny Rumbl deed het op dit object namelijk de Spoorbrugtrap, op de zijden van de trap naar de Ossenwaard. 

 

Danny Rumbl illustreerde de unieke natuurwaarde van de Ossenwaard door gebruik te maken van twee bijzondere vogelsoorten die broeden in dit gebied. Aan de kant van Deventer zie je namelijk een geïllustreerde kwartelkoning (boven) en porseleinhoen (onder). De kleurrijke bloemen en planten zijn  geïnspireerd op de flora rondom de trap en zorgen ervoor dat de muurschildering naadloos aansluit bij het mooie natuurgebied. 

 

Maar meer nog dan een ode aan de ecologie verbeeldt de kunstenaar de soms schurende verbinding tussen mens en natuur. Aan de zijde van De Worp schiet namelijk een haas (geïnspireerd op het logo van IJssellandschap) door de benen van een jonge man of vrouw die in roze korte broek door het gebied loopt. Dit zet de bezoekers en gebruikers hopelijk aan het denken, als ze het gebied in of uit lopen.

 

Deze muurschildering is gemaakt in opdracht van de Gemeente Deventer als onderdeel van het ‘Natuurpark Deventer IJsseloevers’ georganiseerd door Street Art Streets. 

Project: #Spoorbrugtrap / Natuurpark Deventer IJsseloevers

Artist: Danny Rumbl

Locatie: De trap aan voetgangerskant spoorbrug Zwarte Pad/ spoorbrugtrap

Date: Mei 2019

Mogelijk gemaakt door: Gemeente Deventer, Street Art Streets, Bestwerk

Schermafbeelding 2019-05-30 om 10.52.00.
bottom of page