top of page
IMG_6695.jpeg
Stichting Street Art Streets

Visie Street Art Streets:

Met Street Art Streets willen we de verhalen van Deventer vertellen door gebruik te maken van verschillende vormen van Street Art. De Street Art wordt gemaakt door regionale, nationale en internationale kunstenaars. De verhalen gaan over het verleden, het heden en de toekomst van Deventer. De kunstenaars krijgen altijd de opdracht om naar de omgeving te kijken. Op basis van de informatie over de plek, van de bewoners en van de eigenaar ontwerpen de kunstenaars hun werk. Een belangrijke voorwaarde is dat de kunstwerken altijd op grote zichtbare muren geplaats worden in de gemeente Deventer. Street Art is tijdelijk kunst, het kan dus zijn dat na een aantal jaren het kunstwerk verdwijnt dat is inherent aan deze vorm. Street Art Streets sluit naadloos aan bij het merk Deventer: authentiek, vernieuwend en eigenwijs. Street Art zorgt ervoor dat Deventer een kleurrijkere stad is, we zijn niet alleen een stad met een mooie historische binnenstad, maar ook een stad met moderne kunstvormen. Oud en nieuw komen samen en de kunstwerken vertellen de verhalen van Deventer.

 

DOOR WIE?

Egbert Scheffer is onder de naam Egbert.EGD ondernemer in het creatieve vak en maakt graffiti- en stencil art, Tape Art en muurschilderingen in opdracht. Daarnaast geeft hij street art / graffiti workshops voor volwassenen en kinderen en is hij podcast maker. Met zijn vrouw samen heeft hij horeca bedrijf PUNT op het Havenkwartier - www.egbertegd.nl

Mano Scherpbier.

Is cultureel ondernemer in Deventer. Was een aantal jaren directeur van het Burgerweeshuis, projectleider van Deventer 1250 jaar en 75 jaar vrijheid. Hij werk nu aan onder andere  een project voor poppodium Hedon in Zwolle.

 

Winnaar Deventer Promotieprijs 2023

Het initiatief Street Art Streets! Niet alleen geeft dit project, waarbij murals gecreëerd worden, letterlijk kleur aan de stad, maar ook brengt dit verleden terug naar het heden! 

Wethouder Thomas Walder: “Street Art Streets maakt goed zichtbaar wat wij doen en wie wij zijn in Deventer”.
Deze muurschilderingen vertellen het verhaal van toen, op de muren van nu en dat op verschillende plekken in de stad. Zo worden oude handelslocaties als ijzergieterijen en tapijtfabrieken opgefleurd, net als woonwijken! Het project “Muren en Buren” in de Sluiswijk is hierin een voorbeeld, dat aantoont dat verhalen in muurschilderingen bewoners aan elkaar kunnen verbinden. 

De Deventer Promotieprijs wordt sinds 1995 jaarlijks georganiseerd Deventer Marketing en uitgereikt door wethouder Thomas Walder wethouder Economie & Citymarketing. De prijs is een persoonlijk gemaakt kunstwerk door de Deventer edelsmeden van Minkkoot Edelsmeden.

 

Stentor bericht.

mano voor muur.jpg
IMG_6692.jpeg
d593abe1-adf7-416e-b8fd-7b8ec79f8f62.jpg
IMG_0427.jpeg

Street Art Streets bij 3 op Reis

IMG_6695.jpeg

Street Art Streets bij Martijn Around The World

Diverse Street Art Projecten

bottom of page