top of page
DJI_0134-HDR.jpg
De Strakke Hand maakt 14 Murals in 14 Hanzensteden

Muurschildering Hanzestad Deventer

 

Deze Hanzen Mural in de Treurnietsgang in het centrum van Deventer is door schilderscollectief De Strakke Hand gemaakt als onderdeel van de #discoverhansa en ter ere van het Hanzejaar in 2023. Deze muurschildering voegt extra beleving toe aan de Hanzesteden Fietsroute, die langs 14 Hanzesteden gaat. 

 

Deventer Koekstad

In deze mural zie Deventer als een typische marktstad. In de middeleeuwen vonden er jaarlijks ruim 5 jaarmarkten plaats in de stad, die soms wel twee weken duurden. Kooplui uit binnen- en buitenland boden hierbij hun waren aan. Op deze marktkraam zie je stokvis en KruidKoek. De ondeugende jongen kan zich niet inhouden en neemt, onder het strenge oog van zijn moeder, alvast een aantal grote happen van de bekende Deventer Koek. Zie je ook dat de jongen een rood gele voetbal sjaal om heeft? Dit is de knipoog naar het heden in deze mural. In de achtergrond zie je het Bergkwartier met de Bergkerk. Leuk is ook dat de dame die is afgebeeld Deventernaar is en werkzaam bij het VVV en de jongeman is haar zoon.    

 

Hanze fietsroute

Om de Hanze fietsroute extra beleving te geven, komt door middel van Augmented Reality, de murals straks visueel tot leven op je smartphone. 

 

Er zijn ook Hanze murals gemaakt door De Strakke Hand in Maasbommel, Harderwijk, Emmerik (D) en Kalkar (D). Binnenkort volgen ook Neuss(D), Wesel (D), Nijmegen, Doesburg, Zutphen, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen en Elburg. Meer info hierover vind je op www.hanzestedenfietsroute.nl

Project: #discoverhansa

Artist: De Strakke Hand

Locatie: Gebouw: Kleine Overstraat 17 Mural: in Treurnietsgang

Date: juli 2022

Mogelijk gemaakt door: Gemeente Deventer, Het Bouwhuis,  Het project Grensoverschrijdende samenwerking Hanzesteden is medegefinancierd uit het INTERREG-programma Deutschland- Nederland.  

7E9ABDDC-C5F5-439A-A739-8217B7E1F66F.jpg
IMG_1788.jpeg
bottom of page