top of page
5 Ogen Gomad.jpeg
Mural door GOMAD op Hof van Adwaita

Kunstenaar GOMAD gebruikte de onderdoorgang naar het Hof van Adwaita als canvas voor deze unieke muurschildering. In het kunstwerk staat de naamgever van het Hof, de dichter Adwaita, centraal. Hij wordt omgeven door flora en fauna die passen bij het Brahmanisme, een Indiase filosofie waardoor hij zich liet inspireren voor zijn gedichten.

 

GOMAD hield vast aan zijn unieke stijl, waarbij ogen, planten, dieren en organische kleurvormen een belangrijke rol spelen, maar kroop ook in het hoofd van Adwaita. Hij verdiepte zich in een tekst over de Hindoe-God Brahmâ. Brahmâ schiep een vrouw, waarop hij zelf verliefd werd. Zij probeerde aan zijn verliefde blikken te ontsnappen, maar telkens kreeg Brahmâ er een hoofd bij om haar te kunnen blijven zien.

 

Hij neemt de toeschouwer mee in het verhaal. De kijker ziet indringende ogen angstig naar het hofje kijken. Wat is er te zien in het Hof van Adwaita? Als kijker moet je wel een kijkje nemen. Eenmaal aangekomen op de binnenplaats kijkt het portret van J. Dèr Mouw (Adwaita) je tevreden aan.

 

Deze mural werd gemaakt in maart 2020. In een tijd waarin alles stil leekt te staan zagen thuiswerkende bewoners een kunstwerk voor hun neus ontstaan. Een lichtpuntje voor de bewoners, een mooiere entree voor het Hof van Adwaita en positieve energie voor de stad. 

 

Project: #MuralAdwaita

Artist: Gomad (Marcus Debie) 

Locatie: Ingang Hof van Adwaita, Assenstraat 11/25

Date: Maart 2020

Mogelijk gemaakt door: Bewoners Hof van Adwaita, Street Art Streets, WijDeventer, Gemeente Deventer, Wonen Boven Winkels

Gomad van boven.jpeg
bottom of page