top of page
IMG_3878.jpeg
“#GroetenUitDeventer” - Shortlife (Deventer) - Binnenstad

In dit ontwerp heeft Peter Kortleve in elke letter een element uit Deventer verwerkt. Van links naar rechts:

D: Lebuïnuskerk; De plek waar Deventer zo’n beetje begon toen missionaris Lebuinus in 768 de IJssel overstak. Het staat symbool voor de historie van de stad, maar ook religie, architectuur, en is natuurlijk een baken voor Deventenaren. Als je ‘m vanaf de snelweg ziet, weet je dat je bijna thuis bent.

E: Etty Hillesum; Behalve dat zij als bekend, historisch persoon aan onze stad is verbonden, staat zij natuurlijk ook symbool voor literatuur, het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en een blijvende inspiratiebron voor velen.

V: Boekenmarkt, Een symbool voor literatuur, cultuur, evenementen en plezier. Deze jaarlijkse en drukbezochte markt is voor mij als grafisch ontwerper en illustrator een feestje als het gaat om inspiratie en mooi grafisch werk.

E: Het nieuwe gemeentehuis,Symbool voor markante architectuur, ons bestuur, democratie en de plek waar de identiteit van elke Deventenaar ligt opgeslagen. Waar je letterlijk je identiteit inschrijft en ophaald in de vorm van bijv een paspoort.

N: Sport/ Go Ahead Eagles, Deze kon natuurlijk niet ontbreken. Het is geen specifiek persoon. Het gaat hier puur om de clubliefde, het voetbal of sport in het algemeen. De kleuren geel en rood waren een beginpunt voor de kleurkeuze van de muurschildering.

T: De watertoren, Een prachtig monument. Ook symbool voor architectuur, en historie. Daarnaast staat water ook voor leven. En is Deventer een stad aan de IJssel.

E: Deventer op Stelten, Een symbool voor kunst, cultuur, evenementen, verwondering, opwinding en plezier.

R: Het Havenkwartier / de grijze Silo + de Lucy Galaxy; Het oude industrieterrein dat tegenwoordig een creatieve broedplaats is. Naast creativiteit toont deze plek ook ondernemerschap, kunst, cultuur, maar ook lef. Bijvoorbeeld in de bijzondere woningen die er nu staan.

Het is Selfie-time! nu kan iedereen de groeten uit Deventer doen! Enjoi!

 

📍Keizerstraat 9 Deventer NL

 

Georganiseerd door Street Art Streets

 

Deze mural is medemogelijk gemaakt door Gemeente Deventer, Stichting Deventer Binnenstad management, Parkeergarage Deventer en Bagels and Beans Deventer

bottom of page