top of page
IMG_5961.jpg
Mural door JOHAN MOORMAN 
ter ere van 50 jarig bestaan SWvB

Ondernemerschap, groei, crisis, oorlog en slachtoffers: dit terrein maakte alles mee in de afgelopen eeuwen. Wat begon met de olie- en pelmolens van Noury en van der Lande in 1838 groeide uit tot een plek vol energie, innovatie en vernieuwing onder de naam S/park. Kunstenaar Johan Moorman bracht deze bewogen geschiedenis samen in zijn kleurrijke Street Art Streets mural.

 

Johan Moorman vindt inspiratie in retro-futuristische beelden, architectuur, muziek en technologische innovatie. In zijn uitgesproken illustratieve stijl leidt hij de kijker via de molens van Noury en van der Lande en het historische pand ‘De Drie Haringen’ naar de chemie van AkzoNobel (inmiddels Nouryon) naar de open deuren voor start-ups, studenten en onderzoekers van innovatiebroedplaats S/park. 

 

De mural vormt een kleurrijke illustratie van de chemie aan de Zutphenseweg. Chemie tussen mensen, waarbij partijen met elkaar worden verbonden en vernieuwende geesten samenwerken aan chemische en technologische innovaties die ons klaarmaken voor de toekomst. De mural laat zien dat er op S/park spannende en interessante dingen gebeuren, waarbij de veiligheid van mens en milieu altijd voorop staat. De mural is mogelijk gemaakt door een gift in het kader van het 50-jarig bestaan van de Stichting Wesselings-Van Breemen. 

Project: #MuralSWVB / Johan Moorman Street

Artist: Johan Moorman

Locatie: Ter hoogte van Zutphenseweg 8, Deventer

Date: April 2019

Mogelijk gemaakt door: Stichting Wesselings- van Breemen, Street Art Streets,  S/park, Nouryon

Onthulling-SWVB2.jpg
bottom of page