top of page
MURAL Deventer 1250 jaar door Joren Joshua

Het 1250-jarig bestaan van Deventer in 2018 was een uitgelezen kans om je te laten inspireren door het verleden, het heden en de toekomst van onze stad. Dat is precies wat de Rotterdamse illustrator en straatkunstenaar Joren Joshua deed voor deze mural.

De kunstenaar vertelt het verhaal van deze bijzondere locatie in het Sluiskwartier. Een voormalige molenmakerij die in de 19e eeuw de hoek vormde van de binnenhaven, inmiddels gedempt, en de oude vestinggracht. Een locatie waar de sluis een belangrijke poort vormde en waarnaast de Raambuurt zich ontpopte tot één van de eerste industriegebieden van Deventer.

Joren Joshua wil graag dat je in zijn werk ziet wat je zelf wilt zien. De ene kijker ziet een hommage aan ons verleden als havenstad, met twee havenarbeiders die druk in de weer zijn met vracht. De ander ziet het stempel van de industrie en de arbeiders in een oud stoomschip en een rood tandwiel. En de oplettende kijker herkent de kleuren die perfect bij de stad én haar verjaardag passen. De kleuren rood en wit van het wapen van Deventer en natuurlijk rood en geel, de kleuren van juweel, van voetbalclub Go Ahead Eagles. 

Project: #SAS1250 / Deventer 1250 Street

Artist: Joren Joshua

Locatie: zijgevel Sluisstraat 4 Deventer

Date: April 2019

Mogelijk gemaakt door: Deventer 1250, Gemeente Deventer, Street Art Streets, Loxam, Verfgrossier, Egbert.EGD

bottom of page