top of page
IMG_6848.jpeg
Kleur aan de Stad - Studio Giftig - Snelle
Music & Murals in Deventer

Dit kunstwerk maakt deel uit van het project Music & Murals van Studio Giftig, waarbij het nummer 'Kleur' van Snelle als inspiratiebron diende voor een muurschildering die meer dan honderd vierkante meter beslaat. Vanaf vandaag is dit kunstwerk publiekelijk te bewonderen aan de Deltalaan in Deventer.

 

Kleur

In 'Kleur' bezingt Snelle hoe een geliefde kleur geeft aan de stad. Voordat het schilderwerk begon, gingen de street art kunstenaars in gesprek met Snelle over de oorsprong en betekenis van het nummer. Hierbij kwam ook Pleun's Regenboogijsje ter sprake. Dit kleurrijke ijsje is bedacht door de inmiddels 9 jarige Pleun Janssen uit Deventer en wordt inmiddels door het hele land verkocht. Per verkocht ijsje wordt 50 cent gedoneerd voor medisch onderzoek naar de ziekte van Batten (cln3), de zeldzame stofwisselingsziekte waar Pleun aan lijdt. Snelle is een vriendje en ambassadeur van Stichting voor Pleun en zet zich in voor meer awareness voor de ziekte. Studio Giftig heeft al deze elementen op kunstzinnige wijze verwerkt in de indrukwekkende muurschildering die de afgelopen weken in de stad tot stand is gekomen, inclusief een subtiel 'easter egg' van het Regenboogijsje. Tijdens de onthulling werden bovendien 200 regenboogijsjes uitgedeeld in aanwezigheid van Pleun.

In deze muurschildering zitten naast de 3 Deventer modellen en het Regenboogijsje ook nog een aantal andere elementen verstopt. Boven in zie je de Bergstraat en BergKerk, de opvliegende duiven komen ook voor in de video clip van Kleur. De groene blaadjes zijn van Deventer oudste boom een populier ‘De Bakenboom’. De straat lantaarn staan in de Binnenstad van Deventer. Het bankje waar de jongen met het Regenboogijsje zit, de foto is gemaakt op bankje naast deze flat.

 

Music & Murals 

Dit kunstwerk maakt deel uit van de webserie Music & Murals, waarin Studio Giftig zich laat inspireren door het werk van vooraanstaande muzikanten uit Nederland. De muurschilderingen worden gecreëerd in de steden waar de betreffende band of artiest zijn roots heeft. Eerdere werken van Studio Giftig omvatten schilderingen van Di-rect in Den Haag, Spinvis in Nieuwegein, Racoon in Goes, Typhoon, Sticks & Rico (Opgezwolle) in Zwolle, Eva Simons in Amsterdam en Fresku in Eindhoven. 

 

Woonbedrijf ieder1 en Gemeente Deventer bedankt voor het mede mogelijk maken!

Bekijk de docu: https://youtu.be/A5Ji6hxz-dc?feature=shared

bottom of page