top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstreetartstreets

SNELLE ONTHULT INDRUKWEKKEND KUNSTWERK 'KLEUR' IN DEVENTERDeventer, 22 september — Vandaag werd een opvallend kunstwerk met de naam 'Kleur' onthuld aan de Deltalaan in Deventer. Het imposante stuk street art, gebaseerd op het nummer 'Kleur' van de Nederlandse artiest Snelle, is gerealiseerd door de getalenteerde street artists Kaspar van Leek en Niels van Swaemen van Studio Giftig. Bij de opening was niemand minder dan Lars Bos, die beter bekend staat als 'Snelle', aanwezig. Hij voerde samen met zijn gitarist Okke Punt het nummer op voor de talrijke aanwezigen ter gelegenheid van de schildering.


Dit kunstwerk maakt deel uit van het project Music & Murals van Studio Giftig, waarbij het nummer 'Kleur' van Snelle als inspiratiebron diende voor een muurschildering die meer dan honderd vierkante meter beslaat. Voor deze bijzondere editie van Music & Murals bundelde Studio Giftig haar krachten met 'Street Art Streets', een stichting die zich inzet voor het verrijken van Deventer met prachtige muurschilderingen. Vanaf vandaag is dit kunstwerk publiekelijk te bewonderen aan de Deltalaan in Deventer.


Kleur

In 'Kleur' bezingt Snelle hoe een geliefde kleur geeft aan de stad. Voordat het schilderwerk begon, gingen de street art kunstenaars in gesprek met Snelle over de oorsprong en betekenis van het nummer. Hierbij kwam ook Pleun’s Regenboogijsje ter sprake. Dit kleurrijke ijsje is bedacht door de inmiddels 9 jarige Pleun Janssen uit Deventer en wordt inmiddels door het hele land verkocht. Per verkocht ijsje wordt 50 cent gedoneerd voor medisch onderzoek naar de ziekte van Batten (cln3), de zeldzame stofwisselingsziekte waar Pleun aan lijdt. Snelle is een vriendje en ambassadeur van Stichting voor Pleun en zet zich in voor meer awareness voor de ziekte. Studio Giftig heeft al deze elementen op kunstzinnige wijze verwerkt in de indrukwekkende muurschildering die de afgelopen weken in de stad tot stand is gekomen, inclusief een subtiel 'easter egg' van het Regenboogijsje. Tijdens de onthulling werden bovendien 200 regenboogijsjes uitgedeeld in aanwezigheid van Pleun.


Music & Murals 

Dit kunstwerk maakt deel uit van de webserie Music & Murals, waarin Studio Giftig zich laat inspireren door het werk van vooraanstaande muzikanten uit Nederland. De muurschilderingen worden gecreëerd in de steden waar de betreffende band of artiest zijn roots heeft. Eerdere werken van Studio Giftig omvatten schilderingen van Di-rect in Den Haag, Spinvis in Nieuwegein, Racoon in Goes, Typhoon, Sticks & Rico (Opgezwolle) in Zwolle, Eva Simons in Amsterdam en Fresku in Eindhoven. De video met Snelle zal op woensdag 27 september worden gedeeld via het Instagram- en YouTube-kanaal van Studio Giftig.


Studio Giftig

Studio Giftig, bestaande uit de Nederlandse kunstenaars Niels van Swaemen en Kaspar van Leek, heeft een indrukwekkende staat van dienst. Sinds hun samenwerking in 2007 hebben ze zich ontwikkeld tot meesters in het creëren van hoog gedetailleerde muurschilderingen, zowel nationaal als internationaal. Onlangs werden ze bekroond met verschillende prijzen, waaronder de titel 'Most intense mural' tijdens de Dutch Street Art Awards van 2022. Wereldwijd werden ze uitgeroepen tot makers van ‘Best mural 2022' door het gerenommeerde internationale Street Art platform 'Street Art Cities'.


Snelle

Snelle, artiestennaam van Lars Bos, is een Nederlandstalige rapper/zanger die zijn roots heeft in Gorssel bij Deventer. Al op jonge leeftijd wist Lars dat hij rapper wilde worden. Na zijn doorbraak op het hiphopkanaal 101 Barz, transformeerde hij van rapper tot zanger van melodieuze popliedjes. Met meer dan 2 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify behoort hij nu tot de grootste artiesten van Nederland, met hits als 'Reünie', 'De overkant', 'Smoorverliefd' en 'In de schuur'.

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page