top of page
Foto 04-10-15 17 18 43.jpg
Windmolen door Will-Yoow, SNDR, Egber.EGD


Kunstwerk op windmolen Pure Energie

Als eerste energiebedrijf in Nederland heeft Pure Energie een graffiti kunstwerk op een van haar windmolens geplaatst. Afgelopen zaterdag werd het kunstwerk op de molen langs de A1 in Deventer onthuld.

“Welkom in Deventer”, is sinds afgelopen zaterdag op de windmolen langs de A1 in Deventer te lezen. De fundering van de molen is volledig voorzien van graffiti, aangebracht door kunstenaars Egbert Scheffer, Sander op den Dries en Wiljo Rouwenhorst. Het kunstwerk werd tijdens de feestelijke opening van het windpark onthuld.Verbinden met street art

Pure Energie kwam op het creatieve idee nadat de windmolen in de zomer ongevraagd was bespoten met graffiti. “We besloten om hier een professionele schildering overheen te laten maken”, vertelt Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en oprichter van Pure Energie. “Graffiti artiesten proberen de wereld op hun eigen manier mooier te maken. Dat doen wij ook, met onze windmolens. Het graffiti kunstwerk verwelkomt alle bezoekers in Deventer en benadrukt de verbinding tussen onze groene stroom en deze mooie stad.”
Deventer, stad van water en wind

Pure Energie vroeg de graffiti kunstenaars aan de slag te gaan met het thema ‘Wind, Water, Deventer’. Zij waren vrij in hun creatieve uitwerking. “Een uitdaging die we met veel enthousiasme zijn aangegaan”, aldus Egbert Scheffer, een van de graffiti artiesten. “Dit is voor ons een bijzondere locatie en opdracht. Deventer is een stad van water en nu ook wind. Dit hebben we in de schildering verwerkt".

Deventergraffiti2.jpg
bottom of page