top of page
Eind Hedy tjin.jpeg
Wake Up Wall voor Canon van Nederland in Deventer

Deze muurschildering is helaas verwijderd. Er is een nieuwe Hanze mural in de Treurnietgang gemaakt door de Strakke Hand)

Deventer zou niet de stad zijn geworden zonder de samenwerkingskracht van het Hanzeverbond. En om jongeren dat op een creatieve manier te laten zien, ontwierp kunstenaar Hedy Tjin deze "Wake Up Wall". Ze maakte deze mural voor de nieuwe Canon van Nederland. 

 

In de muurschildering lees je de tekst ‘Wij vermenigvuldigt de kracht van ik’. Een statement naar het oude Hanzeverbond tussen allerlei (binnen)havensteden in Noord-Europa. Op de schildering zie je ook een Koggeschip dat geladen of gelost wordt door twee mensen met zakken en tonnen, met op de achtergrond een stadsgezicht.

 

De Canon van Nederland laat jongeren kennismaken met de geschiedenis van ons land, vanuit verschillende invalshoeken. Met creatieve streetart worden jongeren gestimuleerd om na te denken en te discussiëren over de betekenis van onze geschiedenis. Hedy Tjin verwerkte de Hanzegschiedenis tot een kleurrijk kunstwerk met empowerment-statements die jongeren doet inzien dat zij zelf de regie hebben over hun toekomst. Met de lessen uit het verleden als wake up calls voor het heden. De murals ter ere van de Canon van Nederland zijn naast Deventer ook te zien in Amsterdam, Groningen en Nijmegen. 

Project: #CanonVanNL "De Hanze"

Artist: Hedy Tjin

Locatie: Mr. De boerlaan/ Industrieweg

Date: november 2020

Mogelijk gemaakt door: Openlucht museum Arnhem, Canon van Nederland, The Social Club, PUNT, Gemeente Deventer, Street Art Streets

Info over Hedy Tjin en Foto's andere kunstwerken: https://hedytjin.nl/Canon.html

Making of video: https://youtu.be/gm9SW6YkZ7g

Reportage Hedy Tjin: https://youtu.be/Q_DBGt2LaCA

Betrokken partijen: Openlunch museum Arnhem, Canon van Nederland, The Social Club, PUNT, Gemeente Deventer

IMG_3054.jpeg
bottom of page