top of page
  • Writer's picturestreetartstreets

Line up Programma


Line up Street Art Streets is bekend! Onderstaande 10 Deventer kunstenaars, verdeeld in 5 heren en 5 dames, zullen op diverse plekken in de Deventer binnenstad Street Art maken op 6 november vanaf 12 uur!

LINE UP:

Corkville | Sgt.Friendly | Will.Yoow | Tikster | Yelliebeanz | Eelco Cramer (illy en didi)

Valerie Ardini (3d GePrinte Miniaturen ) | Wildbreien met Voorstad Verbindt (Kim Arntzen)

| AMOK | Tamara Fernades

 

CorkVille:

Mark van der Noord (1981) woont en werkt in Deventer waar hij zijn studio runt onder de naam CorkVille. Omdat woorden tekort schieten om zijn emoties, visie en mening over te brengen naar de mens, doet hij dat nu met pen, penseel of wat er op dat moment beschikbaar is.

CorkVille maakt gedetailleerde illustraties, maar werkt deze ook uit tot levensgrote muurschilderingen.

 

Valerie Ardini

Valerie Ardini studeerde in 2006 af aan de AKI (Enschede) in de richting mediakunst. Ze woont en werkt in Deventer als autonoom beeldend kunstenaar en architectuurfotograaf.

"In mijn werk ben ik veel bezig met de ruimte om ons heen; hoe mensen zich tot bepaalde ruimtes verhouden, er invloed op uitoefenen, interactie mee aangaan, hun sporen erin achterlaten en wat ruimte, de omgeving, met mensen doet."

Tijdens Street Art Streets zal ze verschillende kleine toevoegingen en ingrepen in de openbare ruimte doen met door haar 3D getekend en geprint werk. Hou social media in de gaten voor tips over locaties

(Valerie is live 3D aan het printen en ontwerpen in Brink 55)

 

Tikster

Tikster is een Nederlandse graffiti-artiest die vooral bekend staat om haar strakke, wilde (typografische) ontwerpen en contrasterende kleurenspel.

Haar werk is door de jaren heen, en nog steeds, te zien door heel Europa en ze neemt regelmatig deel aan (internationale) streetart/graffiti events waaronder Just Writing My Name (Portugal, België, Nederland), Step In The Arena (Eindhoven) en Kings Of Colors (Den Bosch).

Daarnaast geeft ze regelmatig live demonstraties en workshops en is haar werk op doek te zien bij diverse (urban) exposities.

 

Yellibeanz

Zolang Yelitza Jansen weet heeft ze zich beziggehouden met tekenen. Waar de meeste kinderen op een bepaalde leeftijd stoppen ging zij door.

Haar tekeningen zijn raar en grappig en zitten vol figuurtjes, die allen een eigen leven gaan leiden. Soms in losse afbeeldingen, soms in en stripverhaal.

Kleur is belangrijk in haar werk en inspiratie haal ze bijvoorbeeld uit sociaal media en middeleeuwse afbeeldingen.

 

AMOK

Niels Wellenberg is werkzaam als zelfstandig meubelmaker. In opdracht ontwerpt en maakt hij meubels op maat, zoals bijvoorbeeld kastenwanden.

Daarnaast vervaardigt hij kunstwerken met zelf gecreëerde stencils. Met name stencils van bewerkte foto's vind je terug in zijn werk.

 

Voorstad Verbindt

De inmiddels welbekende breidames en -heren die o.l.v. kunstenares Kim Arntzen een Go Ahead Eagles sjaal van maar liefst 3 kilometer aan het breien zijn, leven zich ditmaal uit op de binnenstad.

Eerder pakten zij al bij wijze van warm welkom het huis van een nieuwe buurtbewoner in met hun sjaal. Ditmaal gaan ze wildbreien, speciaal voor Street Art Streets.

Je treft de hele middag brei- en borduurwerken op plekken die je niet verwacht.

 

Illy & Didi

Niet schetsen, ook niet gummen. Nooit een liniaal, of een potlood.

Eelco Cramer begon zijn tekencarrière in de rustige uurtjes als gardererobemedewerker van het Burgerweeshuis. Zijn karakters Illy en Didi beleven bizarre avonturen maar soms ook gewoon helemaal niks.

Met fineliner tekent Eelco het liefst op bierviltjes en filtertips. maar bij Street Art Streets pakt hij groot uit.

 

Tamara Fernandes ART

De werken van Tamara Fernandes hebben als doel de hedendaagse chaos van beelden waarin we leven te organiseren, ze betekenisvol te maken en (waarom ook niet) mooi. Echt Pop dus! Haar geest is een achtbaan van ideeën en invloeden.

Tamara Fernandes haar schilderijen zijn altijd opgebouwd vanuit het tekenen en worden kleurrijk en levendig met iedere kwaststreep. De kunstenares beheerst de technischevaardigheden van het schilderen en weet energie en emoties te creëren in haar werk door de gebruikte kleuren.

 

Sgt. Friendly

Sander op den Dries is breed creatief, al jaren is hij bezig met tekenen en schilderen. Met spuitbussen en stiften maakt hij prachtige muurschilderingen. Daarnaast vormt hij samen met zijn partner Camiel Voorn een creatief duo beter bekend als Studio Wonder.

Hoofdzakelijk grafisch ontwerper maar organiseert ook festivals en dansavonden en is onder andere VJ voor een van de grootste bands van Nederland, de Staat.

Onder zijn alias sgt. Friendly vind je hem niet alleen op flyers als DJ maar maakt hij ook nog eens vrolijke illustraties en muurschilderingen.

 

Will.Yoow

Will.Yoow illustrator bij team #BurningPie. Hij is al jaren bezig met illustreren en doet dit op doek en op muren.

Hij werkt met alles wat afgeeft. spuitbussen, latex, pen & potlood. Zijn stijl is surrealisme gemixt met graffiti/ streetart invloeden. Will.Yoow woont in Deventer en zijn werk is te volgen op will.yoow

107 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page