top of page
  • Writer's picturestreetartstreets

Ook op 6 november in Deventer...


Er is natuurlijk naast Street Art Streets nog veel meer te doen in de binnenstad van Deventer op 6 november, hieronder een aantal ondernemers en evenementen die aansluiten op Koopzondag Street Art Streets.

 

De Noorman,- Kleine Overstraat 41

Pascale Guillou

Pascale Guillou is naast grafisch ontwerper, ook illustrator. In haar werk streeft ze naar eenvoud van lijnen en kleuren. Door haar illustraties probeert ze een glimlach op te wekken, vaak met gebruik van een twist. Window drawing is een van haar favoriete activiteiten: " Als ik op het raam van een winkel of restaurant aan het tekenen ben, ontstaat vanzelf mooie interactie met voorbijgangers. Met een raamschildering creëer je een wereld op zich die de nieuwsgierigheid van mensen enorm prikkelt." Pascale, die het logo van De Noorman heeft ontworpen, zal op 6 november live tekenen op hun raam.

 

byBean & De Knutselarij, Brink 55

OPEN OFFICE

Wij (Shuk-Yee & Eline) gooien onze kantoor deurtjes weer open! En wel op 5 en 6 november 2016 van 11:00 - 15:00. Kom je ook kijken? En laat je verrassen door het vele moois!

Dit is tevens het StreetArtStreets INFO punt waar je programmaboekjes en info over artiesten kan krijgen.

 

De Hip & De Hipshop - Brink 21

Deventer Design Discount DDD Creatief Deventer bundelt zijn krachten! Ook zo'n design fanaat? Denk aan die unieke kleding die je op de runway ziet en gave meubelstukken en accessoires uit de bekende bladen. Altijd gedacht dat dit voor jou onbereikbaar is? Op 6 november a.s. niet! Van 10.00-17.00 uur vindt er in de Hip de eerste editie van de DDD plaats. Oftewel Deventer Design Discount. Op die dag zal de Hip 7 uur lang worden omgetoverd tot een ‘mega store’ om je vingers bij af te likken! Je zult je ogen uitkijken tussen alle gekke gadgets van de Hipshop, unieke Runway items van Futura, bijzondere platen van Plato en het vetste design van Carlos in huis. En speciaal voor jou hebben we de prijzen aangepast zodat ook voor jou design bereikbaar wordt! Dus kom langs, struin rond, neem een biertje, draai een plaatje en word verliefd op dat ene product waar je altijd al naar op zoek was!

FB event: https://www.facebook.com/events/1280762555289338/ Futura & Plato: Cash only Carlos in huis & de Hipshop: Pin en cash

 

Hoek Kleine Poot en Grote kerkhof

Street Art bij de Lebuinuskerk

door K581

K581 aka K. Schwarz is naast kunstenaar ook een grafisch ontwerper en art-director, streetartist en creatieve entiteit.

Komende vanuit de illustratie en vormgeving heeft K581 in de afgelopen 10 jaar een eigen en persoonlijke stijl ontwikkeld.

In 2014 heeft K581 een Staatsie portret voor het Koningspaar mogen uitvoeren voor Gemeente Alphen aan den Rijn, waardoor landelijke bekendheid onstond.

Streetart blijft de grote liefde van K581's creatieve leven, de rauwe opzet, de snelle en sprekende uitvoering en de mooie community van mede kunstenaars.

Het werk staat voor de emancipatie van de jonge vrouw. De nieuwe kracht van de basis in onze christelijke traditie, waar Maria de vrouwelijke kracht symboliseert in iedere vrouw. In onze huidige samenleving is voor veel jonge vrouwen een situatie onstaan waarin zij enerzijds zelfverantwoording dragen en anderzijds nog steeds het juk van

de "zwakkere sekse" opgelegd krijgen, waardoor de vrouwelijke identiteit verwaterd en onduidelijk word.

Ik wil met dit beeld aantonen dat iedere vrouw, jong en oud, een grote kracht in zich meedraagt en deze zeker mag laten zien.

 

Rijckdom, Lange Bisschopstraat 11

(1e verdieping)

OPEN ATELIER

Beeldend kunstenaars AnnaKarina ter Horst en Jojanneke Dekens openen de deuren van hun atelier 'Rijckdom'. Het hele eerste weekend van november kun je langskomen om ze aan het werk te zien. Naast een kopje koffie of thee en wat lekkers zijn er natuurlijk weer mooie kleine cadeautjes te koop! Dus kom gezellig langs!

zaterdag 5 en zondag 6 november: open atelier en pop-up shop! adres: Atelier Rijkdom | lange bischopstraat 11 (1e verdieping) | Deventer

(kruising kleine overstraat/proosdijpassage, opgang links naast jac hensen)

 

Diverse locaties:

Muziek bij de Buren Pop Up!

in PLEK Conceptstore, Darefashion en Walk-in.

Voordat het muziekfestival Muziek bij de Buren Deventer 2016 echt van start gaat, hebben we alvast een pop up voor muziek bij de buren.

In 3 verschillende winkels kan je de muzikanten al komen bezoeken.

PLEK Conceptstore, Darefashion en Walk-in.

De artiesten:

Chey

Ik haal veel inspiratie uit soul, jazz en blues, omdat deze muziek mij rechtstreeks in mijn hart raakt. Die noten inspireren mij om datzelfde te doen bij anderen; mensen raken met mijn eigen muziek... of ze in ieder geval plezier brengen!

LUNE

'LUNE begraaft bergen. Met grote omwegen soms verbazingwekkend recht door een zee. Verdronken in galm, hypnotiserende herhaling en elektronische ondergrond. '

LUNE bestaat uit opperhoofd Lisa Marijn (zang/piano), Bob Guldemond (toetsen/spacesounds), Tijnn Verbruggen (ableton FX en beatman), Remo van Osch (gitaar/sfeer), Francesco Taranto (synthbas/de grond). Soms zingen er zelfs meer stemmen mee, al dan niet van Julia van der Mede, Lotte Nouws, Finn Groenestein, Wendy Duitscher, Eline van den Berg, of een combinatie van meerdere. In het kader van 'koppen kunnen rollen' is de bezetting wisselend.

The Koalaz

Wij zijn the Koalaz, We zijn 4 jongens van 18 die een combinatie van reggae, punk, ska, funk en surf-muziek maken. We hebben onder anderen in het voorprogramma van Stefany June, Nielson en Michael Prins gespeeld.

 

Engestraat 25

Senses of Living bestaat 12,5 jaar

Op deze koopzondag zijn er lekkere hapjes van chef Valentino van restaurant Jackies Deventer. Hij is aanwezig in de winkel om alle klanten van lekkers te voorzien.

Bijgestaan door Madam Feyee voor een smaakvolle entertainment.

 

Diverse locaties

Etalages Winkels

- Freek Mode haakt aan met werken van Walter van Oel in de etalage. #FashionMeetsArt - Smedenstraat 46

- Expresso heeft in een street Art workshop van Egbert.EGD een schilderij gemaakt wat in de etalage te zien zal zijn met Street Art Streets. - Lange Bisschopstraat 61

 

Deventer Schouwburg - Leeuwenbrug 2

Deventer Wereldstad

Het is al weer de vierde versie van het evenement Deventer Wereldstad op 6 november in de Deventer Schouwburg. Een evenement dat een platform biedt aan de vele NGO’s die in Deventer gehuisvest zijn, maar vooral ook een evenement dat de internationale aspecten van de gemeente wil laten zien.

 

Ook aansluiten met jou event of idee? Neem contact met ons op.


156 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page