top of page
  • Writer's picturestreetartstreets

Danny Rumble komt naar Deventer!


Spoorbrugtrap krijgt bijzondere schildering

Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei voorziet streetartist Danny Rumbl de spoorbrugtrap van een bijzondere schildering. Ook wel een ‘street art mural’ of muurschildering genoemd. De schildering is onderdeel van het project Natuurpark Deventer IJsseloevers, het natuurgebied rond de IJssel.

Het gaat om de betonnen trap aan de spoorbrug over de IJssel, langs het Zwarte Pad. De trap komt uit in de uiterwaarden van Natuurpark Deventer IJsseloevers (Ossenwaard). De trap is tijdens de werkzaamheden gesloten. Publiek is welkom om de streetartist aan het werk te zien. De schildering is vanaf eind mei aan beide kanten van de IJssel te bewonderen.

Spoorbrugtrap tijdelijk dicht

De spoorbrugtrap is voor de werkzaamheden twee weekenden gesloten. Het weekend van 11 en 12 mei in verband met voorbereidende werkzaamheden. Een week later van 17 tot en met 20 en 25 en 26 mei als de streetartist aan het werk is. Natuurpark Deventer IJsseloevers is te bereiken via de ingang aan de achterzijde van het IJsselhotel.

Streetartist Danny Rumbl

Streetartist Danny Rumbl uit Rotterdam is gespecialiseerd in het schilderen van cartoons en beesten. In zijn kunstwerk zal het verhaal van de Deventer IJsseloevers terug te zien zijn. https://dannyrumbl.com/

Street Art Streets

Voor het project Natuurpark Deventer IJsseloevers heeft gemeente Deventer Street Art Streets (SAS) benaderd om de spoorbrugtrap bij de uiterwaarden te verfraaien. De schildering vertelt een verhaal over de stad. Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Dit wordt de derde schildering van het initiatief SAS.


43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page