top of page
  • Writer's picturestreetartstreets

Street Art Schoolproject De Marke in De Stentor


We waren met Street Art Streets uitgenodigd door De Stentor bij de opening van de expo van dit mooie street art school project van de Marke in de Schouwburg.

Tekst bij foto:

"Kijk, die tekening van Leigh Mook, zegt Egbert Scheffer: “ik zou meer kleur gebruiken, maar de potentie is er. Het is een geheel eigen stijl, en dat is goed in streetart.” Leigh is trots. © FOTO HISSINK"

Marke-leerlingen leven zich uit op muren van Deventer

De schouwburg hangt vol streetart. Gemaakt door VMBO’ers van De Marke, die hun kunstwerken geprojecteerd hebben op bestaande muren in de stad. Egbert Scheffer, kunstenaar en verantwoordelijk voor de nieuwste streetartmuren in Deventer, neemt op verzoek van de Stentor een kijkje. ,,Ik ben verbaasd over de kwaliteit", zegt hij opgetogen. Om gelijk spijkers met koppen te slaan. ,,We moeten met de volgende klas de stad in", zegt hij tegen de docenten.

Scheffer zorgt met Street Art Streets samen met Mano Scherpbier voor mooie kunstwerken in de stad. Niet dat hij zelf maakt, hij maakt ze mogelijk. Zo is onder zijn verantwoordelijkheid de muur bij Davo, bij de Akzo en de spoorbrugtrap de uiterwaarden in beschilderd. En er staat meer op stapel. ,,Streetart is steeds meer geaccepteerd, en tegelijkertijd een reden dat mensen steden bezoeken. Hoe tof zou dat zijn als mensen ook Deventer gaan bezoeken juist omdat we mooie murals hebben.”

Savielle Klein-Ligtenberg laat haar moeder Patricia en vader Dik de tentoonstelling zien waar ook haar werk hangt.

Van de honderdvijftig VMBO’ers van De Marke zijn 25 werken geselecteerd die de komende weken in de foyer en gangen van de Deventer Schouwburg hangen. Scheffer is aangenaam verrast als hij de werken langs gaat. ,,Deze heeft mooie fijne tekening. Ik zou meer kleur gebruiken", zegt hij bij de een. De ander is duidelijk geinspireerd door Go Ahead Eagels. Het werk waarbij de schouwburgmuur doorzichtig wordt doordat Steltenlopers binnen op het podium zichtbaar worden in de kunst: ,,Hier komt alles samen.”

...


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page